Opleidingsplan 'EIK'

De opleiding klinische geriatrie heeft een boomstructuur, met het Comprehensive Geriatric Assessment (CGA) als stevige stam. De boom symboliseert ook dat de klinisch geriater stevig verankerd is in haar omgeving. Elke boom heeft een aantal herkenbare kenmerken en elke toekomstige klinisch geriater zal dan ook dezelfde eindtermen beheersen. Maar daarbinnen kunnen variaties zijn, de profileringen. Niet elke EIK is gelijk, net zomin als aios klinische geriatrie en hun opleidingspaden dat zijn. Klik hier de webinar 'individualisering en profilering' voor meer informatie over profileren.

Landelijk Opleidingsplan / Besluit Klinische Geriatrie per 1-1-2023
Hierbij de link naar het opleidingsplan EIK en het Besluit Klinische Geriatrie.

Handreiking veilig opleidingsklimaat binnen opleiding klinische geriatrie
In EIK wordt verwezen naar het document 'Handreiking veilig opleidingsklimaat binnen de opleiding geriatrie', klik hier voor het betreffende document.

Handreiking beoordeling bekwaamheidsniveaus aios klinische geriatrie
Om de bekwaamheid van aios geriatrie meer vergelijkbaar te beoordelen hebben de Clustervertegenwoordigers en een vertegenwoordigers van de aiossen in november 2021 afspraken geformuleerd. Deze worden in november 2022 geĆ«valueerd. Klik hier voor het betreffende document.

Echografie
Vanaf 1/1/2022 vormt echografie voor aios geriatrie een verplicht opleidingsonderdeel tijdens de vooropleiding interne geneeskunde.