Opleiding tot klinisch geriater

Introductiefilm

De opleiding klinische geriatrie bestaat uit een vooropleiding interne geneeskunde, somatische geriatrie, een deel neurologie en een deel geriatrie in de GGZ/ouderenpsychiatrie. De opleiding bevat klinische, poliklinische en consultatieve stages. Veel aandacht zal worden besteed aan het werken in een multidisciplinaire groep. Naast de praktijk dient de AIOS ook cursorisch onderwijs in de geriatrie/gerontologie te volgen. De AIOS zal aan het eind van de opleiding negen medisch inhoudelijke thema’s moeten beheersen (EPA’s) en drie niet patiënt gebonden thema’s (management, leiderschap, organisatie / kwaliteit en patiëntveiligheid / onderwijs en wetenschap). 

Opleidingsduur 
5 jaar, waarvan 2 jaar vooropleiding interne geneeskunde en 3 jaar Klinische Geriatrie waarvan een deel in de GGZ/ouderenpsychiatrie.

Klik hier voor de podcast 'Medische carrière in de OUDERENZORG, onbekend maakt onbemind?', waarin o.a. Jonneke Eikelboom (geriater en opleider geriatrie) spreekt over de veelzijdigheid van de ouderenzorg, het vak geriatrie en de uitdagingen, over baangaranties en waarom elke arts in opleiding zou moeten snuffelen aan de ouderenzorg.