Wetenschapsdag Ouderengeneeskunde

Ieder jaar organiseert de gezamenlijke wetenschapscommissie van de NVKG en de kerngroep ouderengeneeskunde van de NIV de 'Wetenschapsdag Ouderengeneeskunde'. Wetenschappelijk onderzoek bij ouderen is belangrijk om extra kennis te verkrijgen en richtlijnen te kunnen onderbouwen. Dit is nodig om de groeiende groep oudere patiënten de best passende zorg te kunnen bieden. Op deze jaarlijkse wetenschapsdag is volop aandacht voor onderzoek bij ouderen, zowel vanuit de ouderengeneeskunde/ klinische geriatrie, als ook door collega medisch specialisten vanuit andere vakgebieden.

Dit jaar vindt de Wetenschapsdag Ouderengeneeskunde plaats op donderdag 26 november 2020 via een live-stream vanuit Utrecht waarvoor u t.z.t. de link ontvangt na inschrijving. Hoofdthema’s dit jaar zijn geriatrische cardiologie en dementie. De kosten voor deelname bedragen voor specialisten €90,00 en voor AIOS €60,00 en worden ongeveer een week voor de bijeenkomst gefactureerd per mail. De betaling is mogelijk via iDeal of een bankoverschrijving.
Mocht er een wens bestaan om als groep de wetenschapsdag ouderengeneeskunde bij te wonen stuur dan een email naar wetenschapsdagouderen@gmail.com onder vermelding van “groepsaanmelding wetenschapsdag ouderengeneeskunde”. U krijgt dan verdere informatie over de aanmeldprocedure en het verloop van de accreditatie. Het is wel belangrijk dat alle leden van de groep zich allen aanmelden via onderstaande link.

Klik hier voor het programma.
Inschrijving: De inschrijving is verlengd tot 23 november a.s. Inschrijven kan via deze link.

Abstracts en toppublicaties
Dit jaar is er opnieuw ruimte voor presentatie van onderzoek of een wetenschaps product. Alle onderzoekers op het gebied van de ouderengeneeskunde (AIOS/ Promovendi/  Specialisten) werden dan ook uitgenodigd om een abstract van onderzoek of een toppublicatie in dienen. De deadline voor het aanleveren van abstracts was 12 oktober 2020. De commissie selecteert een aantal abstracts van wetenschappelijk werk voor orale presentaties via live-stream vanuit Utrecht. In oktober 2020 zal de selectie per e-mail bekend worden gemaakt. Na afloop van de sessies wordt aan het beste abstract en de beste publicatie een prijs toegekend.